Vacancy Application Engineer-1

Voor de vestiging in Roermond, ter uitbreiding van ons Sales Team zijn wij op zoek naar een:

Application Engineer

(Full time)

Wat jij gaat doen

Als Application Engineer ben je mede verantwoordelijk voor het uitbouwen van onze activiteiten en productportfolio voor toepassingen die in de kunstgrasindustrie belangrijk zijn. Met jouw technische kennis en de nog te vergaren kennis van onze shockpad, ga jij jezelf positioneren in een adviserende rol in de markt. Je werkt samen in een hecht sales team aan de commerciële slagkracht van Schmitz Foam Products waarbij je ondersteuning biedt als technisch expert op afstand, maar ook ter plekke tijdens projectinstallaties. De informatie die jij opdoet en deelt vanuit projecten en klanten zet je om in de ontwikkeling van nieuwe- of innovatie van bestaande- duurzame producten en toepassingen. Om dit te realiseren werk je nauw samen met onze Quality & Development afdeling. 

 

Ben jij de kandidaat?

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, waarbij een technische en chemische achtergrond een must is. Beschik je daarnaast over ervaring binnen onze industrie is dit absoluut een pré. Jouw technisch inzicht weet jij als geen ander te verbinden met commerciële activiteiten. Naast jouw grote mate van zelfstandigheid ben je ook een teamplayer die initiatiefrijk en oplossingsgericht is. Jouw communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht zijn goed, zowel in de Nederlandse en de Engelse taal. Onze producten worden wereldwijd toegepast waardoor we ook van jou verwachten om, indien noodzakelijk, te reizen.

 

Wat wij bieden

Je komt te werken in een groeiende, financieel gezonde, informele en professionele werkomgeving. Jouw ontwikkeling stimuleren wij verder omdat stilstand nu eenmaal achteruitgang is. Dit uit zich in een modern en flexibel arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Waar jij gaat werken

Schmitz Foam Products is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van schokabsorberende en drainerende producten die worden geproduceerd onder de merknaam 'ProPlay'. Het bedrijf werd opgericht in 1935 en al vanaf dag één staan excellente kwaliteit, service, innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

 

Onze foam producten worden toegepast in kwaliteitskunstgrassystemen binnen verschillende marktsegmenten zoals sport (o.a. voetbal, american football, hockey etc.) en als valbescherming onder speeltuinen.  ProPlay wordt voornamelijk gemaakt van de beste kwaliteit foams die niet langer van nut zijn bij verwerkers van foam- producenten en verwerkers. Door een optimaal hergebruik voorkomen we hiermee dat deze foams terecht komen in afvalstromen.

 

Met ons hoofdkantoor en productielocatie in Roermond (NL) en een state-of-art productielocatie in Coldwater (USA) hebben wij onze schokabsorberende en drainerende producten inmiddels al in meer dan 70 landen geleverd. Dankzij ProPlay kunnen mensen wereldwijd sportieve prestaties leveren en veilig spelen.

 

Meer weten en/of solliciteren?

Heb je aanvullende vragen of is deze rol jou op het lijf geschreven, neem dan telefonisch contact op met Laurens Baats (Manager HR). We stemmen dan af wat we van jou verwachten ter onderbouwing van jouw sollicitatie. Natuurlijk mag je ook alvast jouw CV en motivatie sturen.

 

l.baats@schmitzfoam.com.

Meer weten en/of solliciteren

Bel met Laurens Baats