Soccer Player ProPlay

Voor onze vestiging in Roermond,
ter uitbreiding van de afdeling Finance
zijn wij op zoek naar een:


Controller
(32-40 uur)

Wat jij gaat doen

Je voelt je thuis en kunt goed functioneren op het gebied van zowel Business- als Financial Control. Door de groei van de organisatie bevindt de afdeling Finance zich in een transitie. Hierdoor zal jouw rol zich ontwikkelen van meer Financial Control gericht naar meer Business Control gericht. Een dynamische uitdagende functie dus!

Deze taken verricht je niet alleen voor onze Nederlandse organisatie (hoofdkantoor), maar ook jouw bijdrage voor onze Amerikaanse organisatie is erg groot. Consolidatie dient op concern niveau plaats te vinden.

De financiële rapportering wordt voorafgegaan door de werkzaamheden die het zelfstandig opererend Finance-team heeft uitgevoerd. Dit team zal ook taken van Financial Control op zich gaan nemen. Samen met dit team bewaak je de algemene voortgang en betrouwbaarheid van de financiële administratie en je stemt de financiële processen op elkaar af.

De administraties van alle entiteiten worden gevoerd in het ERP pakket Exact Globe, in combinatie met Exact Synergy.

Budget

Opstellen jaar- en maandbudgetten.

Rapportage

Verzorgen van maandelijkse financiële rapportages, dashboard ten behoeve van directie.

Advies

Bevindingen en adviezen bespreken met CFO, overige directieleden cq budgethouders.

Controle

Begeleiden van de jaarlijkse accountantscontrole voor de diverse entiteiten.

Proces

Optimaliseren van bedrijfsprocessen die samenhang hebben met de financiële transacties (dus dit is afdeling overstijgend).

Optimalisatie

Je gaat pro-actief bijdragen in projecten gericht op de verbetering, efficiency en optimaal gebruik van geautomatiseerde systemen dan wel werken aan specifieke vraagstukken.

Analyse

Data analyses, marge- en kostprijs gerelateerde analyses etc. ten behoeve van advisering naar de CFO, je wordt gezien als een “interne consultant”.

Implementatie

Op zeer korte termijn: implementeren van nieuwe entiteiten en bedrijfsactiviteiten binnen de financiële omgeving.

20211005_Schmitz-00058

Ben jij de kandidaat?

Je voelt je thuis binnen een productiebedrijf, welke jouw bijdrage waardeert. Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau, waarbij een passende opleiding en werkervaring niet mag ontbreken. Dit vertaalt zich in affiniteit met cijfers, data-analyses, verslaglegging, consolidatie en kennis van wet- en regelgeving. Een gedegen kennis van Excel is een must.

Je weet jouw inzicht te verbinden met onze activiteiten. Je weet jouw weg, vrijwel blindelings, te vinden in geautomatiseerde financiële en andere systemen. Naast jouw grote mate van zelfstandigheid en integriteit ben je ook een teamplayer, die onderzoekend, initiatiefrijk en pro-actief kritisch is.

Jouw communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, passend bij de diverse gesprekspartners alsook in de Nederlandse en Engelse taal. Jouw hoge mate van accuratesse spreekt voor zich. Doelgerichtheid en overtuigingskracht zijn belangrijke eigenschappen, dit om de gedane adviezen ook geïmplementeerd te krijgen.

Wat wij bieden

Je komt te werken in een groeiende, dynamische, financieel gezonde, informele en professionele werkomgeving. Door deze dynamische omgeving bieden wij een functie die ook steeds uitdagend blijft. Wij voorzien in passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

HQ Schmitz Roermond_1

Waar jij gaat werken

Schmitz Foam Products is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van schokabsorberende en drainerende producten die worden geproduceerd onder de merknaam 'ProPlay'. Het bedrijf werd opgericht in 1935 en al vanaf dag één staan excellente kwaliteit, service, innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

Onze foamproducten worden toegepast in hoogwaardige kunstgrassystemen binnen verschillende marktsegmenten zoals sport (o.a. voetbal, rugby, American football, hockey etc.) en als valbescherming onder speeltoestellen. ProPlay wordt gemaakt door hergebruik van de beste kwaliteit foams. Hiermee wordt voorkomen dat deze foams terecht komen in afvalstromen.

Met ons hoofdkantoor en productielocatie in Roermond (NL) en een  tweede productielocatie in Coldwater (USA) hebben wij onze schokabsorberende en drainerende producten inmiddels al in meer dan 70 landen geleverd. Dankzij ProPlay kunnen mensen wereldwijd sportieve prestaties leveren en veilig spelen.

Schmitz staat niet stil en is recent in Roermond gestart met een eigen productie van foam voor een verdere ontwikkeling van producten en markten. De bouw van een nieuwe fabriek is inmiddels gestart. Deze groei biedt mooie uitdagingen en goede kansen voor huidige en nieuwe collega’s.

Meer weten en/of solliciteren


Heb je aanvullende vragen of is deze rol jou op het lijf geschreven, neem dan telefonisch contact op met Laurens Baats (Manager HR). We stemmen dan af wat we van jou verwachten ter onderbouwing van jouw sollicitatie. Natuurlijk mag je ook alvast jouw CV en motivatie sturen.

 

l.baats@schmitzfoam.com.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten en/of solliciteren

Bel met Laurens Baats