Soccer Player ProPlay

Voor onze vestiging in Roermond,
ter uitbreiding van de afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling
zijn wij op zoek naar een:

 

Junior Application Engineer

(Full-time)

Wat jij gaat doen


Na enkele jaren van gedegen (interne) opleiding zul je als Application Engineer het technische gezicht van ProPlay zijn.

De afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling waar jij onderdeel van uit maakt bestaat uit engineers van verschillende disciplines, die samen werken aan continue verbetering en vernieuwing van onze processen en producten.

Het verschil maken

Als Application Engineer ken je de toepassing van ProPlay shockpads door en door, en weet je als geen ander om met ProPlay het verschil te maken.

Netwerken

Je bent volop in de markt aanwezig: je bent lid van (technische) werkgroepen, je bezoekt beurzen en congressen, je spreekt met kunstgrasproducenten en -gebruikers en je onderhoudt contacten met adviseurs, sportbonden en -laboratoria. Dit alles op zowel nationaal als internationaal vlak.

Oorsprong

Je weet hoe ProPlay tot stand komt en welke technische mogelijkheden er zijn.

Nu en de toekomst

Je zorgt dat ProPlay voldoet aan de wensen van onze klanten vandaag, maar geeft ook vorm aan de klantwensen van morgen.

Samenwerken

Je bent voortdurend in dialoog met de commerciële afdeling, maar je zult ook zeker te vinden zijn op de productievloer en in ons ontwikkelingslab.

Kwaliteit & Ontwikkeling

Je rapporteert aan de Chief Technical Officer en bent onderdeel van de afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling.

20211005_Schmitz-00257

Ben jij de kandidaat?

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bent technisch opgeleid (bij voorkeur 'Applied Science' of vergelijkbaar);

  • Werkervaring is niet nodig. Maar, enige werkervaring, bij voorkeur in een productieomgeving, is een pré;

  • Naast een brede technische interesse heb je ook een goed gevoel voor commercie;

  • Je bent een echte netwerker en neemt graag het initiatief; je weet anderen waar nodig te overtuigen;

  • Je bent bereid om frequent te reizen, voornamelijk binnen Europa;

  • Je beheerst, naast de Nederlandse, ook de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden


Je komt te werken in een groeiende, dynamische, financieel gezonde, informele en professionele werkomgeving onder passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

HQ Schmitz Roermond_1

Waar jij gaat werken

Schmitz Foam Products is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van schokabsorberende en drainerende producten die worden geproduceerd onder de merknaam 'ProPlay'. Het bedrijf werd opgericht in 1935 en al vanaf dag één staan excellente kwaliteit, service, innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

Onze foamproducten worden toegepast in hoogwaardige kunstgrassystemen binnen verschillende marktsegmenten zoals sport (o.a. voetbal, rugby, American football, hockey etc.) en als valbescherming onder speeltoestellen. ProPlay wordt gemaakt door hergebruik van de beste kwaliteit foams. Hiermee wordt voorkomen dat deze foams terecht komen in afvalstromen.

Met ons hoofdkantoor en productielocatie in Roermond (NL) en een  tweede productielocatie in Coldwater (USA) hebben wij onze schokabsorberende en drainerende producten inmiddels al in meer dan 70 landen geleverd. Dankzij ProPlay kunnen mensen wereldwijd sportieve prestaties leveren en veilig spelen.

Schmitz staat niet stil en is recent in Roermond gestart met een eigen productie van foam voor een verdere ontwikkeling van producten en markten. De bouw van een nieuwe fabriek is inmiddels gestart. Deze groei biedt mooie uitdagingen en goede kansen voor huidige en nieuwe collega’s.

Meer weten en/of solliciteren?

Heb je aanvullende vragen of is deze rol jou op het lijf geschreven, neem dan telefonisch contact op met Laurens Baats (Manager HR). We stemmen dan af wat we van jou verwachten ter onderbouwing van jouw sollicitatie.

Natuurlijk mag je ook alvast jouw CV en motivatie sturen.

l.baats@schmitzfoam.com


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Want to know more?

Call Laurens Baats