Soccer Player ProPlay


Junior Process Engineer

(Full-time)

Wat jij gaat doen

Na maximaal een jaar van gedegen (interne) opleiding in Roermond zul je als Process Engineer voor langere tijd aan de slag gaan in onze productielocatie in Coldwater (USA).

 • Als Process Engineer zorg je ervoor dat de prestaties en kwaliteit van onze processen en producten voldoen aan de hoge eisen die onze klanten en wij er aan stellen;
 • Je kijkt naar de aspecten mens, materiaal, machine en (meet)methode;
 • Je bent veelal werkzaam op de productievloer en in ons kwaliteitslab;
 • Je gebruikt bewezen kwaliteitsmethodieken en (statistische) -technieken, waarbij borging steeds een essentiële rol speelt;
 • Je rapporteert aan de Chief Technical Officer en bent onderdeel van de afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling.

De afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling bestaat uit engineers van verschillende disciplines, die samen werken aan continue verbetering en vernieuwing van onze processen en producten.

Ben jij de kandidaat?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bent technisch opgeleid (bij voorkeur 'Applied Science' of vergelijkbaar);
 • Werkervaring is niet nodig. Maar, enige werkervaring, bij voorkeur in een productieomgeving, is een pré;
 • Je hebt een brede technische interesse en bent een teamplayer;
 • Je bent oplossingsgericht en neemt graag het initiatief; je weet anderen daarmee te motiveren en waar nodig te overtuigen;
 • Je bent kwaliteitsbewust en nauwkeurig;
 • Je beheerst, naast de Nederlandse, ook de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

Je komt te werken in een groeiende, dynamische, financieel gezonde, informele en professionele werkomgeving onder passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Waar jij gaat werken

Schmitz Foam Products is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van schokabsorberende en drainerende producten die worden geproduceerd onder de merknaam 'ProPlay'. Het bedrijf werd opgericht in 1935 en al vanaf dag één staan excellente kwaliteit, service, innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

Onze foamproducten worden toegepast in hoogwaardige kunstgrassystemen binnen verschillende marktsegmenten zoals sport (o.a. voetbal, rugby, American football, hockey etc.) en als valbescherming onder speeltoestellen. ProPlay wordt gemaakt door hergebruik van de beste kwaliteit foams. Hiermee wordt voorkomen dat deze foams terecht komen in afvalstromen.

Met ons hoofdkantoor en productielocatie in Roermond (NL) en een  tweede productielocatie in Coldwater (USA) hebben wij onze schokabsorberende en drainerende producten inmiddels al in meer dan 70 landen geleverd. Dankzij ProPlay kunnen mensen wereldwijd sportieve prestaties leveren en veilig spelen.

Schmitz staat niet stil en is recent in Roermond gestart met een eigen productie van foam voor een verdere ontwikkeling van producten en markten. De bouw van een nieuwe fabriek is inmiddels gestart. Deze groei biedt mooie uitdagingen en goede kansen voor huidige en nieuwe collega’s.

Meer weten en/of solliciteren?

Heb je aanvullende vragen of is deze rol jou op het lijf geschreven, neem dan telefonisch contact op met Laurens Baats (Manager HR). We stemmen dan af wat we van jou verwachten ter onderbouwing van jouw sollicitatie.

Natuurlijk mag je ook alvast jouw CV en motivatie sturen.

 
l.baats@schmitzfoam.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Want to know more?

Call Laurens Baats