digital-marketing-1725340_1920

Voor de vestiging in Roermond, ter uitbreiding van de afdeling Marketing zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Marketing & Communicatie

(Full-time -
Part-time is bespreekbaar)

Wat jij gaat doen

Je gaat actief aan de slag om de on- en offline naamsbekendheid van Schmitz Foam Products en de ProPlay producten verder te positioneren in de markt. Je rapporteert aan de Marketing Manager en samen spelen jullie in op trends en ontwikkelingen waardoor sales voorzien wordt van passende tools. Door jouw ervaring op het gebied van marketing campagnes en content creatie weet je de juiste informatie te genereren en rapporteren. Interne en externe communicatie geef je richting door jouw samenwerking met diverse partners, waaronder web-, content- en marketingbureaus, media en member organisaties.

 

Ben jij de kandidaat?

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en bent opgeleid en ervaren op het gebied van marketing en communicatie.

Kennis en ervaring van en met zowel traditionele als digitale marketing tools, sociale media landschap, analyseren en optimaliseren van (web)statistieken maken jouw plaatje compleet. Zo ben jij volledig in je element wanneer je aan de slag gaat met het tot in de puntjes organiseren van een internationale beurs. Maar ben je ook comfortabel met het inrichten en opvolgen van SEO en Google Ads. Werken met CMS systemen (HubSpot en WordPress) is jou totaal niet vreemd. Je weet jouw inzicht te verbinden met commerciële activiteiten. Naast jouw grote mate van zelfstandigheid ben je ook een teamplayer die initiatiefrijk en oplossingsgericht is. Jouw communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel in de Nederlandse en de Engelse taal. Spreek je daarnaast ook nog Frans en/of Spaans, is dat alleen maar mooi meegenomen.

 

Wat wij bieden

Je komt te werken in een groeiende, dynamische, financieel gezonde, informele en professionele werkomgeving.

Wij voorzien dan ook in passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

 

Waar jij gaat werken

Schmitz Foam Products is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van schokabsorberende en drainerende producten die worden geproduceerd onder de merknaam 'ProPlay'. Het bedrijf werd opgericht in 1935 en al vanaf dag één staan excellente kwaliteit, service, innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

 

Onze foam-producten worden toegepast in hoogwaardige kunstgrassystemen binnen verschillende marktsegmenten zoals sport (o.a. voetbal, rugby, American football, hockey etc.) en als valbescherming onder speeltoestellen. ProPlay wordt voornamelijk gemaakt door hergebruik van de beste kwaliteit foams. Hiermee wordt voorkomen dat deze foams terecht komen in afvalstromen.

 

Met ons hoofdkantoor en productielocatie in Roermond (NL) en een  tweede productielocatie in Coldwater (USA) hebben wij onze schokabsorberende en drainerende producten inmiddels al in meer dan 70 landen geleverd. Dankzij ProPlay kunnen mensen wereldwijd sportieve prestaties leveren en veilig spelen.

 

Schmitz staat niet stil en is  recent in Roermond gestart met een eigen productie van foam voor een verdere ontwikkeling van producten en markten.

 

Meer weten en/of solliciteren?

Heb je aanvullende vragen of is deze rol jou op het lijf geschreven, neem dan telefonisch contact op met Laurens Baats (Manager HR). We stemmen dan af wat we van jou verwachten ter onderbouwing van jouw sollicitatie. Natuurlijk mag je ook alvast jouw CV en motivatie sturen.

 

l.baats@schmitzfoam.com.

Meer weten en/of solliciteren

Bel met Laurens Baats